У Путивлі продовжує розвиватися музей «Парк радянського періоду»

25.11.2020

Минулого року у складі Державного історико-культурного заповідника у м. Путивлі відкрито Музей «Парк радянського періоду» – перший в Україні музей подібного профілю. Роботи щодо подальшого укомплектування та доповнення його експозиції продовжено і цього року. Зокрема, у вересні-жовтні встановлено ще 10 пам’ятників, які були доставлені з різних міст та сіл Сумської, Полтавської, Чернігівської, Київської, Дніпропетровської областей.

Серед них – пам’ятники  діячам радянської доби – революціонерам Якову Свердлову, Артему (Сергєєву), червоним командирам Віталію Примакову та Павлу Дибенку. Експозицію доповнено також пам’ятниками Марксу та Енгельсу. Із Боярки, що під Києвом, до Спадщанського лісу перевезений та встановлений оригінальний пам’ятник «Боярка-БАМ».

Декомунізаційне законодавство забороняє подальше перебування цих пам’ятників на вулицях та площах міст та сіл, але, разом з тим,  дає можливість експонувати їх у музеях. Саме в музейному просторі відкриваються можливості для правдивої та об’єктивної оцінки подій та діячів XX століття.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
20.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 57 вибухів
20.04.2024 Жителя Кам’янки судитимуть за виготовлення зброї
20.04.2024 «Сумський заповідник у смартфоні» – у фіналі Національного конкурсу проєктів
20.04.2024 “Велику шкоду нанесло”: мешканці Орлівки розповіли про російську атаку КАБами
20.04.2024 На Глухівщині психоневрологічний інтернат отримав благодійний вантаж від доброчинців
20.04.2024 Тростянець отримає 180 млн грн на реконструкцію очисних споруд

Коментарі: