У Сумах передали «теплі» подарунки недоношеним малюкам

25.11.2020

Сумська волонтерська організація клуб «28 петель Україна» передала матеріальну допомогу відділенню патології новонароджених та недоношених дітей Сумської обласної дитячої лікарні. Це вже не перша їхня підтримка відділення, де виходжують крихіток, що з’явилися на світ передчасно. До слова, в’язані теплі речі учасники клубу виготовляють своїми руками. Нинішня акція була приурочена Всесвітньому дню недоношених дітей, який відзначається 17 листопада, передає shans.com.ua.

Благодійники подарували не тільки в’язані речі, а й дві ліжечка для новонароджених, 10 матраців, два сповивальних столика, комплекти пелюшок, засоби гігієни, пледи.

Теплі в’язані речі, як відзначають лікарі відділення, дуже потрібні недоношеним малюкам — терморегуляція тіла у них недостатня через недорозвинений терморегулюючий центр (в першу чергу — гіпоталамуса). Тому в’язані вироби (шкарпетки, рукавички, кофтинки та ін.), зв’язані з турботою і любов’ю, зігріють таких діток і допоможуть медикам їх швидше виходити. До слова, відділення розраховане на 50 місць, де на сьогодні знаходиться 15 новонароджених. Найменша дитина важить 1400 гр.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: