Правоохоронці Сумщини припинили діяльність двох осіб, які систематично ошукували довірливих громадян по всій Україні

25.11.2020

Завдяки злагодженій роботі Сумської обласної прокуратури, слідчого управління Нацполіції та відділу протидії кіберзлочинам в понеділок, 24 листопада, безпосередньо під час вчинення злочину затримано 33-річного жителя Харківської області, який ошукував довірливих громадян.

За даними слідства, затриманий налагодив механізм систематичного і незаконного збагачення, залучивши до протиправної діяльності свою знайому. Зокрема чоловік розсилав випадковим людям смс про нібито заблокований рахунок у банківській установі. Коли потерпілі телефонували на вказаний у повідомленні номер, зловмисник, представляючись співробітником банку, випитував у них дані, за допомогою яких з картки знімав усі кошти. Щоб уникнути викриття, чоловік перераховував кошти з однієї картки на іншу, його спільниця знімала готівку в банкоматі, 20% залишала собі, а решту перераховувала на банківські рахунки.

Особа спільниці також встановлена, її вже повідомлено про підозру. На даний час зібрано докази причетності затриманого та його спільниці до 9 подібних шахрайств. Зловмисники ошукали довірливих громадян зі всієї України майже на 60 тис. грн. Однак слідство триває, встановлюється точна кількість потерпілих.

Дії підозрюваних кваліфіковано за ч. 3 ст. 190 (шахрайство, вчинене повторно, за попередньою змовою групою осіб з використанням електронно-обчислювальної техніки) КК України. Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: