Що відомо про нові смертельні випадки COVID-19 у Шостці?

25.11.2020

За офіційними даними на ранок 25-го листопада по Шостці та району з початку пандемії був зафіксований 881 випадок коронавірусної хвороби. Насправді ж цифра становить 901 – тобто, на 20 інфікованих більше.

«Просто працівники лабораторії фізично не встигають одночасно робити аналізи і вносити дані до системи», — пояснює головний лікар Шосткинської ЦРЛ Олег Штогрин.

24 листопада шосткинські медики відправили до Сум більше ста аналізів. З них 51 результат ПЛР-тестів виявився позитивним. За словами Олега Штогрина, в двох корпусах інфекційного відділення наразі перебуває 48 хворих на коронавірус. Станом на ранок 25-го листопада тут залишалося близько 20-ти вільних місць, передає shostkanews.city.

«Вчора 5 хворих поступило на стаціонар, і 5 – виписалося. Тому поки місця вільні є», — сказав лікар.

На жаль, двоє інфікованих померло. Жертвами недуги стали 79-річна жінка та 63-річний чоловік. «Два тижні хворий перебував на апараті ШВЛ. Ми довго боролися за його життя, але, на жаль, не змогли врятувати», — розповів пан Штогрин.

Жінка, яка померла, поступила до лікарні 21-го листопада у вкрай важкому стані. Три доби її життєдіяльність також підтримував апарат ШВЛ, але врятувати її не вдалося.

Двоє хворих на коронавірус, які перебувають на лікуванні в інфекційному відділенні, знаходяться у важкому стані, під’єднані до апаратів ШВЛ. «Одна пацієнтка – вкрай важка, друга має позитивну динаміку», — сказав головний лікар.

Варто зазначити, що обидві жінки мають супутні патології. Також від коронавірусу на стаціонарі лікуються четверо медпрацівників. В інфекційному відділенні №2 завершуються роботи з проведення киснепроводу. За словами головного лікаря, це дасть можливість забезпечити киснем близько 23 хворих на коронавірус.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: