На Сумщині будівлю обласного департаменту соцзахисту населення підсвітили помаранчевим кольором

26.11.2020

З нагоди Всеукраїнської акції «16 днів проти гендерно зумовленого насильства», що стартувала 25 листопада, на Сумщині будівлю обласного Департаменту соціального захисту населення підсвітили помаранчевим кольором.

«Ця Всеукраїнська акція триває упродовж 16-ти днів – до 10 грудня. Наше завдання – привернути увагу кожного до цієї проблеми, адже насильство може бути поряд з нами. Кольором акції символічно є помаранчевий – колір світлого майбутнього. Під цим кольором проводять такі акції у всьому світі», – зазначила заступник директора Департаменту соціального захисту населення Людмила Мусіяка.

Україна приєдналася до акції «16 днів проти насильства» 2001 року. Через рік заходи та ініціативи акції, проголошеної другим Всеукраїнським конгресом жінок, пройшли вже у 20 регіонах України, об’єднали 75 всеукраїнських громадських організацій та широке коло представників державних структур. Подібна активність свідчить про актуальність проблеми подолання насильства в нашій державі, пошук в громадах та владних структурах оптимального механізму реагування як на спільні соціальні проблеми, так і на конкретну людську біду.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: