У Сумах завершують сезон висадки дерев

26.11.2020

КП «Зеленбуд» із початку року висадило по місту до 350 дерев і планує до кінця року довести цю кількість до 500.

Серед територій, яким зеленбудівці цього року приділили максимум уваги, — вул. Харківська. Директор КП «Зеленбуд» Володимир ЛАВРИК говорить, отримали завдання від міського голови Олександра ЛИСЕНКА паралельно з ремонтом дороги впорядкувати й узбіччя, по можливості збільшивши кількість зелених насаджень. Спільно з КП «Шляхрембуд» зеленбудівці вивчили паспорт дороги, потому разом з департаментом інфраструктури міста обстежили дерева на даній території, а таких тут до 2000, виявивши, що багато з них вимагають заміни, після чого приступили до робіт. У рамках озеленення вул. Харківська, поповнився новими деревами і сквер на перехресті цієї вулиці з пр-том М. Лушпи, де сьогодні працівники комунального підприємства висаджували клени і платани іспанські – загалом до 100 штук. Останні на теренах області висаджують вперше.

Серед місць, які озеленили цьогоріч, — вул. Героїв Сумщини, вул. Прокоф’єва, пр-т М. Лушпи. З початку року працівники комунального підприємства вже висадили до 350 дерев і планують до кінця року довести цю кількість до 500.

«З огляду на досвід нашого підприємства та подібних йому, що працюють у Харкові, Чернігові та Києві, посадкові роботи проводимо в основному в осінній період, коли грунт добре зволожений, а приживаність дерев становить 95–99%», – сказав Володимир Лаврик.

Водночас комунальне підприємство спільно з департаментом інфраструктури міста та управлінням архітектури та містобудування складає плани з озеленення на наступний рік, з урахуванням пропозицій, які надходять від містян.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: