Сумська ОДА подасть на найближчу сесію облради проєкт стратегії регіонального розвитку області до 2027 року

27.11.2020

Заступник голови облдержадміністрації Віталій МАКСИМЕНКО закликав представників всіх галузей економіки, громадськості та депутатського корпусу активізуватися щодо обговорення головного документа розвитку Сумщини. Проєкт Стратегії регіонального розвитку Сумської області з 2021 до 2027 року облдержадміністрація планує подати на затвердження обласної ради 4 грудня.

«Сьогодні ми маємо головне завдання від голови Сумської облдержадміністрації Василя ХОМИ − якомога швидше подати на найближче засідання сесії обласної ради проєкт Стратегії регіонального розвитку Сумської області з 2021 до 2027 року і план її виконання на 2021-2023 роки, − зазначив Віталій Максименко. − Цей документ, без перебільшення, є головним для регіону. Це системний програмний документ, за яким область має розвиватися за трьома основними напрямками − розвиток регіональної економіки, розвиток регіональної інфраструктури та розвиток людського капіталу».

За його словами, цей документ розроблявся протягом року разом із експертами в різних галузях, представниками влади та громадськості. Звичайно, він не може враховувати всіх аспектів та змін і завжди перебуватиме в стадії корегування, але його прийняття сьогодні надважливе, оскільки саме від нього залежить розбудова інфраструктурних об’єктів, в тому числі об’єктів медичної галузі, фінансування промисловості, аграрного сектору, покращення якості життя мешканців області.

«Стратегія регіонального розвитку Сумської області з 2021 до 2027 року − це дуже потужний за своїм наповненням документ, у якому передбачене, в тому числі, фінансування проєктів секторальної підтримки. Прийняття стратегії дасть старт прийняттю конкурсних заявок до проєктів ДФРР, − підкреслив Віталій Максименко. − Ми розраховуємо на те, що депутати обласної ради нового скликання розуміють важливість цього документу, підтримають його і у співпраці з нами будуть його реалізовувати».

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: