На базе Глуховской городской больницы начал работу “ковидный госпиталь”

29.11.2020

Учреждение переведено в новый режим работы в соответствии с приказом Управления охраны здоровья. Таким образом пытаются решить проблему  нехватки коек в больницах первичного звена госпитализации больных с коронавирусом, пишет hlukhiv.info.

Однако, по словам медиков, паниковать не стоит, ведь доступность оказания медицинской помощи, особенно экстренной и неотложной, не будет ограничена. Со слов директора медицинского учреждения Сергея Носкова, на данный момент в инфекционном отделении выделено 26 коек для лечения зараженных COVID-19, еще 8 в неврологическом для оказания медпомощи пациентом с подозрением на коронавирус. Сейчас, по приказу Управления охраны здоровья, запланировано организовать 38 мест в терапевтическом и ЛОР- отделениях. Инфицированные ковидом будут находиться в изолированных помещениях с отдельным входом без возможности контактирования с пациентами, проходящими лечение стационарно.

“Для надання допомоги хворим на коронавірусну інфекцію у Глухівській міській лікарні виділено 26 ліжок в інфекційному відділенні, в неврологічному відділенні 8 – для надання хворим з підозрою. Згідно наказу Управління охорони здоров’я заплановано організувати 30 ліжок в терапевтичному відділенні, 8 ліжок в ЛОР-відділенні. Що стосується лікування терапевтичних хворих, наш заклад і надалі планує надавати допомогу хворим даної категорії”, – комментирует Сергей Носков

Больница обеспечена медикаментами, кислородными концентраторами в количестве 10 единиц. Медики ждут поставки еще 40, закупленных за средства госбюджета. “Рішенням сесії обласної ради на Глухівські міську лікарню розподілено 50 концентраторів: 45 – звичайні, 5 – високопотужні. 10 концентраторів вже поставлені в заклад. Всі вони використовуються. 40 – надійдуть найближчим часом”, – отметил директор Глуховской горбольницы

Что касается пациентов, выписавшихся с больницы, то они продолжают лечение в амбулаторных условиях под наблюдением семейного доктора. Другие же вливаются в обычную жизнь: “Хворі, які виписуються з закладу після лікування коронавірусної інфекції, далі проходять реабілітаційне лікування в амбулаторному режимі у своїх сімейних лікарів. Деякі хворі можуть приступати до роботи у звичайному режимі”, – говорит Сергей Владимирович.

Заведующая Глуховским отделением Сумского лабораторного центра Марина Матвиенко в который раз обращает внимание на то, что коронавирус распространяется воздушно-капельным путем от человека к человеку и отмечает необходимость соблюдения профилактических мер: “Зважаючи на інформацію, яка шириться мережею інтернет, хочу наголосити, що коронавірусна інфекція передається повітряно-крапельним шляхом від людини до людини при голосній розмові, кашлі, чиханні, особливо, коли хвора людина знаходиться на відстані ближче 1 метра. Тому основними заходами профілактики є зберігання соціальної дистанції, мінімізація контактів з людьми, особливо хворими, заборона проведення масових заходів, використання засобів індивідуального захисту – носіння масок в закритих приміщеннях та громадському транспорті. Зберігайте спокій, будьте оптимістичні, будьте здорові” , – подчеркнула Марина Леонидовна.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: