Майже 6% сумчан стикнулися з COVID-19

30.11.2020

Сьогодні, 30 листопада, на щотижневій оперативній нараді під головуванням міського голови Олександра Лисенка обговорили актуальні питання життя громади, які стосуються медицини.

Начальник міськвідділу охорони здоров’я Олена Чумаченко повідомила про ситуацію із захворюваності на COVID-19 у місті.

“На сьогодні ситуація із коронавірусною хворобою в місті напружена, але контрольована. Вже стикнулися із цією хворою 5.8% містян. Стан після перенесення COVID-19 отримав назву постковідний синдром. Цей синдром характеризується тривалим нездужанням, головним болем, загальною втомою, болем в суглобах та м’язах, проблемами із зором, задишкою, сухим кашлем, втратою нюху та смаку, болем у грудях і когнітивною дисфункцією. Постковійдний синдром діагностується у 68% пацієнтів, які перехворіли на коронавірусну хворобу. Він може тривати протягом місяця, майже половина пацієнтів повідомляє про зниження якості життя.

Наразі у міських клінічних лікарнях на лікуванні перебувають: у лікарні №5 – 110 осіб, 20 пацієнтів на кисневій підтримці, 4 – у відділенні інтенсивної терапії, 2 пацієнти на ШВЛ; у лікарні №4 знаходиться 32 хворих, 26 осіб отримують кисень вільним потоком; у дитячій клінічній лікарні перебуває 22 дитини, із них 16 – з підозрою, одна дитина отримує кисень вільним потоком. На сьогодні у лікувальних закладах міста є 63 вільних ліжок для дорослих та 93 для дітей. В обласних лікарнях також мешканці Сум перебувають на лікуванні. На сьогодні в обласному центрі інфекційних хвороб перебуває 32 пацієнти, 2 із них на кисневій підтримці, а у госпіталі для ветеранів війни перебуває 21 особа”, – поінформувала Олена Чумаченко.

За тиждень захворів 2 661 мешканець, що на 19.1% більше, ніж попереднього тижня. Одужало – 765 осіб. Померли – 24 особи. За весь період помер 161 пацієнт. Більшість із них – чоловічої статі – 53.4%, передає sumypost.com.

Усього із початку пандемії в Сумах зареєстровано 15 716 випадків. Серед них 15 179 дорослих та 537 дітей. Продовжують хворіти 9 956 сумчанин. Мешканці Сум складають 54.5% від усіх захворілих в області.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: