Під час тижня тестування у Сумах виявили людину з ВІЛ, яка не знала про свій статус

01.12.2020

В однієї людини виявили вірус імунодефіциту під час Європейського тижня тестування. Людина не знала, що є носієм ВІЛ. Її направили на додаткове обстеження. Усього ж за період з 20 по 27 листопада експрес-методом протестували близько 200 сумчан, передає «Суспільне».

Таку акцію організували обласний центр соціально небезпечних захворювань і «Клуб «Шанс». Серед цих людей виявили і два випадки гепатиту С. Про підсумки обстеження розповіли у Всесвітній День боротьби зі СНІДом.

«Це дуже поганий показник для нашого населення, тому що за такої невеличкої кількості обстежених – до 200 – ми все одно виявили людей, які не знали про свій діагноз, і які були скеровані до профільних закладів для подальшого уточнення цього діагнозу», — сказав директор обласного медцентру соціально небезпечних захворювань Тарас Злиденний.

Головною проблемою вважає директор ГО «Клуб «Шанс» Андрій Букін те, що в Сумській області «велика недовиявненість ВІЛ-інфікованих». З необхідних 5% населення проводять тестування 1, 5%.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: