У рамках реалізації програми «Велике будівництво» на Сумщині повністю завершені ремонтні роботи в школах

02.12.2020

Міністр розвитку громад і територій України Олексій ЧЕРНИШОВ підвів перші підсумки програми «Велике будівництво», яку Мінрегіон реалізує у співпраці з місцевою владою

У цьому році у наймасштабнішій інфраструктурній програмі «Велике будівництво» близько 600 об’єктів – шкіл, садочків, спортивних об’єктів, приймальних відділень опорних лікарень. За першочерговими планами, до кінця 2020 року мають бути завершені щонайменше 100 шкіл, 100 садочків та 100 спортивних об’єктів по всій Україні. За інформацією Департаменту капітального будівництва облдержадміністрації, в 7 школах Сумщини такі роботи вже завершено.

«По школам план вже виконано повністю – у 100 школах завершені будівельні роботи. У результаті створено 8338 нових сучасних учнівських місць європейського зразка. А загалом, враховуючи реконструйовані та відремонтовані школи, в нових комфортних умовах тепер можуть навчатися понад 55 тисяч дітей», – повідомив Міністр розвитку громад і територій України Олексій Чернишов.

За його словами, загалом будівництво в цьому році було розпочато в 134 школах, середня будівельна готовність яких на сьогодні, за даними ОДА, становить 95%. «Отже, враховуючи, що до нового року ще є час, план по школах на 2020 рік буде перевиконаний», – додав Міністр.

Загальний відсоток будівельної готовності всіх об’єктів в рамках «Великого будівництва» становить 94%. Завершеність будівельних робіт по дитячим садочкам становить 94%, а готовність спортивної інфраструктури оцінюється у 90%. «До кінця поточного року всі заплановані проєкти будуть завершені. Окрім того, хочу зазначити, що усі завершені роботи на об’єктах «Великого будівництва», виконані за укладеними угодами та договорами, держава профінансує на 100 відсотків. Якщо роботи будуть виконані підрядниками вчасно та якісно, то все буде відповідним чином сплачуватись», – коментує Олексій Чернишов.

До речі, як повідомили в Департаменті капітального будівництва Сумської облдержадміністрації, на Сумщині на 100%  завершені ремонтні роботи у школах, в рамках програми, ініційованої Президентом України Володимиром ЗЕЛЕНСЬКИМ «Велике будівництво». Загальний відсоток об’єктів (школи, дитячі садки, спортивні об’єкти), виконаних на Сумщині, становить 95%.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: