Суд щодо загибелі немовляти у сумському ліфті: слухали потерпілих

02.12.2020

«Не належним чином виконував свої обов’язки» – про це заявила у суді одна з потерпілих у справі загибелі немовляти у ліфті, говорячи про одного з обвинувачених Олександра Журбу. Це історія січня 2019 року, коли в сумській багатоповерхівці ліфт насмерть затиснув двомісячну дитину. 30 листопада в Ковпаківському суді продовжили слухати потерпілих.

Адвокат Журби Роман Афанасієв запитав у бабусі загиблого немовляти Маргарити Чернишової, яка є у справі потерпілою, що саме, на її думку, порушив Журба. Вона відповіла, що він «був головою постійно діючої комісії по ліфтам, тому мав контролювати, і значить, не належним чином виконував свої обов’язки».

Судять у цій справі п’ятьох людей, у тому числі нинішнього директора Департаменту інфраструктури Олександра Журбу, який на момент події був комунальним заступником міського голови. Після засідання жоден з обвинувачених говорити з журналістами не стали.

Допит потерпілої Маргарити Чернишової — бабусі загиблого немовляти

Раніше Олександр Журба на суді заявляв, що не вважає себе винним, оскільки, за повноваженнями, не контролював роботу департаменту інфраструктури, а організовував її.

За матеріалами слідства, до загибелі дитини призвів самовільний рух кабіни ліфта, який став можливим, бо там встановили перемичку. За кілька місяців до того як ліфт затиснув немовля, його капітально ремонтували, тому зараз триває ще одне слідство – у справі про законність витрачання коштів.

Допит потерпілого — дідуся дитини, Олександра Чернишова

Суспільне

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: