Кролевецька громада отримала у власність землі сільгосппризначення за межами населених пунктів

02.12.2020

На Сумщині стартував процес передачі сільськогосподарських земель державної власності територіальним громадам відповідно до Указу Президента України від 15.10.2020 № 449 «Про деякі заходи щодо прискорення реформ у сфері земельних відносин» та постанови Кабінету Міністрів України від 16.11.2020 № 1113 «Деякі заходи щодо прискорення реформ у сфері земельних відносин». Про це поінформували у Головному управлінні Держгеокадастру у Сумській області.

Вчора, 1 грудня, відбулось  урочисте підписання актів прийому-передачі земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності у комунальну власність об’єднаним територіальним громадам Сумської області. Зокрема Кролевецька громада отримала свої землі. На урочистій церемонії підписання був присутній Кролевецький міський голова Віктор Лехман, який і скріпив своїм підписом історичний документ.

Право власності на ці землі громади набудуть із моменту державної реєстрації цього права відповідно до Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень». З переліком земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності, які передані у комунальну власність, можливо ознайомитися на сайті Головного управління Держгеокадастру у Сумській області у розділі «Передача земель громадам».

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: