На Сумщині відстрілюють диких лисиць

02.12.2020

У період із 4 по 9 вересня поточного року на території області було проведено кампанію по пероральній імунізації диких м’ясоїдних тварин за допомогою авіатранспорту. З метою оцінки ефективності пероральної вакцинації на території кожного адміністративного району було розраховано кількість лисиць, які необхідно відстріляти (а саме 2-4 лисиці на 100 км²). Всього на території області було заплановано відстріляти для лабораторних досліджень 707 голів лисиць.

Враховуючи те що з 7 листопада 2020 року офіційно відкрито мисливський сезон полювання на парнокопитних та хутрових диких тварин мисливцями області на 1 грудня вже відстріляні 84 голови лисиць.

Мізки, кров та щелепи доставляються в Сумську регіональну лабораторію Держпродспоживслужби для дослідження на сказ та подальшого надсилання біоматеріалу до Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи.

Щодо моніторингу африканської чуми свиней серед диких свиней то Головним управлінням Держпродспоживслужби в Сумській області приділяється значна увага дослідженню кожного забитого мисливцями трофею (диких свиней) на африканську та класичну чуму свиней. Всього з початку поточного року було досліджено 18 проб від диких свиней та отримано негативні результати (збудників класичної та африканської чуми свиней не було виділено). З початку мисливського сезону 2020 — 2021 рр. вже було відстріляні 6 голів свиней, від яких відібрано біоматеріал для лабораторних досліджень. Дослідження тривають. Про результати буде повідомлено пізніше.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
23.04.2024 Борці з Сумщини виграли чемпіонат України з панкратіону
23.04.2024 За добу п’ятьох жителів Сумщини ошукали, обіцяючи міжнародну грошову допомогу
23.04.2024 У Сумах п’яний водій мікроавтобуса кружляв у дворі і спричинив ДТП
23.04.2024 У Краснопіллі вогнеборці ліквідували загоряння в житловому секторі
23.04.2024 У Софії Київській презентували видання про Конотоп XVIII століття
23.04.2024 Нардеп Тетяна Скрипка працює над відкриттям Центру життєстійкості в Сумах

Коментарі: