Василь Хома: «Ситуації з вимкненням лікарень від електропостачання неприпустимі на Сумщині»

02.12.2020

На цьому наголосив голова Сумської облдержадміністрації Василь ХОМА під час робочої наради з представниками АТ «Сумиобленерго».

Приводом до зустрічі стало питання щодо убезпечення виникнення ситуації, подібній тій, що була 27 листопада на Львівщині. Тоді через відключення електроенергії в реанімації померли двоє хворих, підключених до апаратів ШВЛ.

Під час інспектування лікарень області голова облдержадміністрації наголошував керівникам медичних закладів, що усі лікарні мають бути готовими на 100% до будь-яких позаштатних ситуацій.

Обговорив Василь Хома це питання і з представниками АТ «Сумиобленерго».

За результатами наради очільник облдержадміністрації надав доручення начальникові управління охорони здоров’я Сергію БУТЕНКУ забезпечити спільно з АТ «Сумиобленерго» позаплановий огляд електромереж закладів охорони здоров’я, що визначені для госпіталізації пацієнтів з COVID-19.

Заступникові голови облдержадміністрації Віталію МАКСИМЕНКУ Василь Хома доручив спільно з АТ «Сумиобленерго» проаналізувати інвестиційний план на 2021 рік щодо можливості переведення закладів охорони здоров’я області, що визначені для госпіталізації пацієнтів з COVID-19, на першу категорію електрозабезпечення та надати пропозиції голові облдержадміністрації.

Крім того, директорові обласного Департаменту цивільного захисту населення Олександру МИЛАШУ спільно з начальником управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій Геннадієм ВОЛИКОМ  було доручено провести відпрацювання ситуації відключення електроенергії в закладах охорони здоров’я, розробити карту дислокації генераторів для швидкої їх доставки до медичного закладу в разі потреби.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: