На вул. Харківській висадили експерементальні для області дерева

03.12.2020

Минулого тижня директор сумського КП «Зеленбуд» Володимир Лаврик підвів свого роду підсумок роботи підприємства в цьому році. Так, за його словами, у 2020-му найбільше уваги працівники КП «Зеленбуд» приділили вул. Харківській.

Воно і зрозуміло — адже і дорожники повністю реконструювали в нинішньому році саме цю частину Сум. Зеленбудівці ж, у свою чергу, разом із департаментом інфраструктури міста обстежили тут дерева (їх уздовж вулиці — до 2000, із них приблизно 1200 — клени). Причому фахівці прийшли до висновку, що багато хто з них потребують заміни. Правда, оновити повністю насадження на вулиці прямо в цьому році не вийшло — це планують у наступному. Зате у сквері на перехресті з пр. Лушпи минулого тижня висадили клени червоні, клени Фрімана і платани іспанські — у середньому до 100 штук. Останні на території області висаджують уперше. Раніше такі дерева у нас не росли, але так як клімат змінюється, це дозволяє зеленбудівцям експериментувати з новими для обласного центру, більш оригінальними насадженнями.

Серед місць, які озеленили в цьому році, — вул. Героїв Сумщини, Прокоф’єва, пр. Лушпи. З початку року працівники комунального підприємства вже висадили до 350 дерев і планують до кінця року довести цю кількість до 500. «З огляду на досвід нашого підприємства і подібних йому, що працюють у Харкові, Чернігові та Києві, посадочні роботи проводимо в основному в осінній період, коли грунт добре зволожений, а приживлюваність дерев становить 95-99%», — пояснив Володимир Лаврик.

Також директор КП заявив, що підприємство почало приймати пропозиції сумчан по оновленню насаджень на наступний рік (адреса КП: вул. Ярослава Мудрого, 77, тел. 22-25-65). «Плануємо разом з архітектурою попрацювати над питанням планової висадки дерев у місті та заміни старих насаджень новими», — зазначив він.

shans.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: