На Сумщині ялинкова кампанія на «низькому старті»

03.12.2020

Сумські лісогосподарські підприємства готові розпочати ялинкову кампанію. У деяких підприємствах роздрібний продаж новорічних деревець відкриють вже з понеділка, 7 грудня. Наразі вже розпочали оптову торгівлю хвойним новорічним товаром.

Продаж новорічних деревець відбуватиметься у спеціально визначених місцях – Ялинкових базарах, облаштованих на базі центральних садиб лісгоспів та лісництв кожного з 12 господарств управління.

У Глухівському, Тростянецькому та Роменському лісгоспах реалізація ялинок та сосен здійснюватиметься і через спеціалізовані магазини «Лісовичок».

Як і в попередні роки кожна ялинка, яку реалізують державні підприємства, відзначатиметься маркуванням спеціальною стрічкою з кодом. Це є підтвердженням законності заготівлі та реалізації, а також дозволяє покупцю дізнатись про походження щойно придбаного новорічного дерева. Всього в передноворічний період лісівники планують реалізувати 40,5 тис. шт. новорічних деревець.

Цінова політика продажу майже рівна і в незначній мірі коливатиметься у залежності від місця реалізації. Середня ж реалізаційна ціна за метрове деревце прогнозується в межах 55 грн.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: