У Сумській центральній районній лікарні показали, як підготувалися до прийому пацієнтів з COVID-19

03.12.2020

У Сумській центральній районній лікарні готові до прийому пацієнтів з коронавірусом. Для них виокремили один корпус. На його переоснащення та ремонти лікарня мала понад 3,5 млн грн.

Інфекційне відділення райлікарні для хворих на COVID-19 розраховане на 53 ліжка. До 42-х із них підведений централізований кисень. Лікарня забезпечена медикаментами і матеріалами, а також апаратами ШВЛ, передає «Суспільне».

«Бригади були сформовані так, як це пише Міністерство охорони здоров’я, із лікарів-анестезіологів, лікарів-терапевтів та лікарів інших спеціальностей. Всього у нас 5 бригад. В кожній бригаді три лікаря, 6 медичних сестер три медичні молодші сестри», — розповідає завідувачка інфекційним відділенням Олена Курбанова.

Є кисневі концентратори, які одночасно можуть працювати на двох пацієнтів. Також тут обладнали дві реанімаційні палати на чотири ліжка. Кожне з них обладнане апаратом штучної вентиляції легень, розповідає завідуючий відділення анестезіології та інтенсивної терапії Віктор Колот.

«ШВЛ дають змогу лікувати хворих як інвазійним методом, тобто за хворого дихає апарат ШВЛ, так і неінвазійним, тобто апарат ШВЛ допомагає хворому дихати. Також є інфузійні помпи, які більш точно та дозовано до міліграма вводять медикаменти за годину, монітори пацієнтів, які теж показують в реальному часі насиченість крові киснем, тиск вимірюють та інші параметри. Ми, в принципі, хвилюємось, але ми лікували хворих, які хворіли на пневмонії, важкі пневмонії також лікували хворих, які перенесли COVID», — говорить Віктор Колот.

У відділенні працюватиме 40 медпрацівників. Усі — з цієї лікарні. Медсестра Анастасія Полулях працювала у терапевтичному відділенні.

«Одразу після коледжу я прийшла у терапевтичне відділення і до цих пір там працювала. Як відкривається інфекційне відділення, я захотіла перейти. Нам запропонували — хто бажаючий. Це ж таке саме відділення, як і всі інші, є певні особливості, проте такі самі хворі і такі самі лікарі, і медсестри, ми всі рівні», — переконана Анастасія.

Кожен на зміну отримуватиме по чотири захисні костюми, один — на 6 годин. Вихід із «червоної зони» — там, де перебуватимуть люди з коронавірусом, — через дезинфікувальну рамку.

Вже сьогодні, 3-го грудня, перша бригада має приймати хворих з коронавірусом. Лікарям повідомили: з району везуть трьох пацієнтів, іще одного переводять сюди з іншого відділення.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
20.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 57 вибухів
20.04.2024 Жителя Кам’янки судитимуть за виготовлення зброї
20.04.2024 «Сумський заповідник у смартфоні» – у фіналі Національного конкурсу проєктів
20.04.2024 “Велику шкоду нанесло”: мешканці Орлівки розповіли про російську атаку КАБами
20.04.2024 На Глухівщині психоневрологічний інтернат отримав благодійний вантаж від доброчинців
20.04.2024 Тростянець отримає 180 млн грн на реконструкцію очисних споруд

Коментарі: