На Сумщині група з чотирьох осіб обкрадала пасажирів у залізничному транспорті

04.12.2020

На їхньому рахунку понад 100 фактів вчинення злочинів.

За даними слідства, внутрішньо-стійка стала група з чотирьох жителів м. Конотоп діяла по всій території України. Учасники заздалегідь планували та продумували свої дії. Зокрема організатор на власному транспорті розвозив своїх спільників на залізничні вокзали невеликих населених пунктів, де вони сідали на міжміські чи міжобласні потяги. Квитки на залізничний транспорт чоловіки купляли в мережі Інтернет, використовуючи раніше викрадені в інших осіб документи. Перебуваючи в потягах, зловмисники переважно в темну пору доби проникали в купе та обкрадали пасажирів. Викрадене майно вони звозили в Конотоп у визначене місце, а потім збували.

Затримали злодіїв у серпні у пасажирському потязі на залізничній станції міста Сміла, що на Черкащині, під час чергової крадіжки.

Наразі кримінальне провадження стосовно чотирьох учасників злочинного угруповання завершено, а обвинувальний акт скеровано до суду. Їм інкримінують вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 185 Кримінального кодексу  України (Крадіжка, вчинена організованою групою).

Обвинуваченим може загрожувати до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: