Сіно, листя, кукурудза: на Сумщині лісівники підгодовують диких тварин

04.12.2020

Лісові мешканці, що мешкають у мисливських угіддях Прудищанського лісництва Свеського лісгоспу, у зимовий період завжди ситі та нагодовані. Підгодівлі звірів та птахів у холодну пору року у лісгоспі приділяють значну увагу, говорять, що це є невід`ємною складовою ведення мисливського господарства. Саме своєчасний догляд за мисливською фауною у морозяний період є визначальним фактором, який впливає на примноження популяції диких тварин.

Впродовж року лісова охорона лісгоспу заготовляє зимову поживу, щоб допомогти їм пережити зимову нестачу кормів.

«Заготовляємо сіно, віники з гілок листяних порід дерев, кукурудзу тощо. Після утворення снігового покриву все це періодично викладаємо на спеціально облаштованих кормових майданчиках. Такі майданчики зазвичай робимо у малодоступних для сторонніх людей місцях, де тварини могли б почувати себе спокійно. Звірі про ці місця знають і часто відвідують», — говорить директор Свеського лісгоспу Олег Закусило.

Але свеські лісівники засерігають, що зимова підгодівля – це в жодному разі не приручення диких тварин, а допомога їм у складний період року. Вона не повинна замінювати природну кормову базу та перешкоджати природним інстинктам звірів. Слід пам’ятати, що підгодівля диких тварин без міри, може призвести до їх адаптації до легкого добування кормів і відвикання від природного кормодобування.

У лісгоспі стверджують, що створюють максимально зручні умови для життя та природного приросту чисельності диких тварин.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: