Хто із чиновників у Сумах стане «токсичним» після інавгурації Байдена: Мельник, Бесараб, Калінінська?

04.12.2020

Цієї осені Джо Байден виграв вибори у Дональда Трампа і незабаром стане 46-м президентом США. 20 січня 2021 року відбудеться інавгурація лідера американських демократів і він перейде до безпосереднього виконання обов’язків. Багато політиків та експертів зазначають, що для України така подія буде вкрай важливою, адже потягне за собою певні наслідки. Особливо може чекати запровадження санкцій та інших обмежень нардеп Андрій Деркач та його найближче оточення, які активно поширювали у ЗМІ дискредатаційну інформацію щодо Байдена. Спробуємо розібратися, хто із наближених до нардепа Андрія Деркача сумських чиновників може потрапити під санкції і чия кар’яєра наразі стала під великим питанням, оскільки якщо посольство США всерйоз візьметься розслідувати цю справу то навіть контакти із цими особами можуть призвести до негативних наслідків.

Перша, хто може потрапити під роздачу американців, — Олена Мельник.

З 2004 до 2010 років вона була Глухівським міським головою. 3 2010 року очолювала управління культури Сумської ОДА, а наразі є заступником директора департаменту  культури, інформаційної політики та туризму. Як відомо, на місцевих виборах 25 жовтня 2020 року Олена Мельник балотувалася в мери Суми від «деркачівської» партії «Наш Край». І саме цей пункт її біографії може не залишитися непоміченим у посольстві США, зважаючи на обставини.

Другий у ймовірному санкційному списку – Сергій Бесараб.

Відомо, що свою посаду очільника державного підприємства «Дороги Сумщини» він отримав  завдяки протекції Андрія Деркача ще за часів президентства Петра Порошенка, коли нардеп був чи не найвпливовішою людиною на Сумщині й активно просував на посади свої кадри. Тому Сергій Бесараб також ризикує потрапити у немилість до нової влади США. Оскільки він контролює підприємство, яке щорічно оперує сотнями мільйонів гривень і до якого правоохоронні органи можуть мати питання щодо запобігання корупції, то наврядчи це пройде повз представників новообраного президента США Байдена. А якщо справа дійде до якихось санкцій (а американці в цьому плані діють завжди досить жорстко), то може постраждати не тільки сам Бесараб, а й ціла дорожня галузь Сумщини до якої він має безпосереднє відношення.

Третя, хто може стати токсичною, — Тетяна Калінінська, заступник директора Департаменту інфраструктури Сумської міської ради.

На місцевих виборах 25 жовтня вона також балотувалася у депутати Сумської міської ради від партії «Наш Край», що напряму має відношення до Андрія Деркача. У виборчому списку Тетяна Калінінська йшла у першій п’ятірці, що свідчить про не останню роль у політсилі…

Скоріше за все, цей перелік далеко не повний і уже зовсім скоро всі матимемо змогу переконатися, наскільки справедливі прогнози експертів щодо долі сумських чиновників близких до Андрія Деркача. Адже до урочистого оголошення президентської присяги Джо Байдена залишилося всього трохи більше місяця…

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: