За дорученням Василя Хоми на Сумщині проінспектували всі медзаклади щодо забезпечення безперебійного електропостачання

05.12.2020

За дорученням голови облдержадміністрації Василя ХОМИ на Сумщині протягом доби було перевірено, наскільки надійно і стабільно працюють електричні мережі в лікарнях області.

«На цьому тижні голова облдержадміністрації Василь Хома особисто проінспектував 5 закладів охорони здоров’я, які надають допомогу пацієнтам з COVID-19. За результатами цього інспектування була зібрана нарада, де  були присутні представники Державної служби надзвичайних ситуацій, обласного Департаменту цивільного захисту та АТ «Сумиобленерго», – розповів начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Сергій Бутенко під час брифінгу.

За його словами, після наради оперативно, протягом доби, цими службами були проінспектовані всі медичні заклади області, змодельовані можливі аварійні ситуації та чіткі алгоритми дій, що відпрацьовували відповідні служби з медичними працівниками.

Також відбулася перевірка закладів області щодо того, чи вистачає потужності електромереж. Додаткове сучасне медичне та діагностичне обладнання, що встановлюється в закладах, потребує потужнішого енергоживлення.

«За результатами перевірки ми чітко розуміємо, в яких закладах потрібно підсилити напругу. Це невелика кількість закладів і всі вони будуть переведені з третьої та другої категорії електропостачання до першої категорії. А це означає, що у разі аварійної ситуації з відключенням електроенергії, спрацьовуватиме автоматика і через одну-дві секунди  запускається нова лінія електромережі. Тож  перебою з електропостачанням та роботою обладнання, яке має забезпечити пацієнтів киснем, не виникатиме», – запевнив Сергій Бутенко.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: