З’явилося відео з місця смертельної пожежі в Глухові

05.12.2020

Як ми повідомляли, 4 грудня о 09:03, до Служби порятунку «101», надійшло повідомлення про пожежу в квартирі п’ятиповерхового житлового будинку на вул. Курлука в м. Глухів. На гасіння направили черговий караул 19–ї державної пожежно–рятувальної частини.

По прибутті на місце виклику було встановлено, що загоряння сталося в однокімнатній квартирі на першому поверсі. Утворилося сильне задимлення. Вогнеборцям довелося працювати у захисних апаратах. Горіння відбувалося у кімнаті, де вогонь охопив домашні речі, стелю та стіни на значній площі. На кухні на підлозі було виявлено господарку, яка не подавала ознак життя. Жінку негайно винесли на вулицю і передали лікарям. За попередніми даними, під час слідування до медичного закладу в кареті «швидкої» серце постраждалої зупинилося.

О 09:34 вогнеборцям вдалося локалізувати загоряння, запобігши його перекиданню на інші помешкання. А о 10:08, використавши близько 5 т води, пожежу ліквідували.

Всього на гасіння залучалося 8 чоловік особового складу та 2 одиниці техніки Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Як було встановлено, у квартирі проживала жінка 1967 р.н. – інвалід ІІ групи. За попередніми даними, цього дня вона зателефонувала сусідці, яка була старшою будинку, з благанням про допомогу. Оскільки у жінки були ключі від її помешкання, вона негайно прибігла і відчинила двері. Проте через задимлення та вогонь у квартиру потрапити вона вже не змогла і зателефонувала до рятувальників.

Припустима причина загоряння – необережне поводження з вогнем та паління.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: