На Сумщині лісівники вирощують 35 сортів кизильника

06.12.2020

Для створення колекцій кизильника, вивчення його адаптивних властивостей та ростових показників при вирощуванні в різних умовах, у розсаднику Нескучанського лісництва Тростянецького лісгоспу висіяли різновиди форм і сортів цього чагарника. Над створенням тепличної дослідної діляночки працювали фахівці лісгоспу спільно з науковцями Краснотростянецького відділення УкрНДІЛГА.

«Насіннєвий матеріал було надано доктором біологічних наук, професором Харківської національної аграрної академії ім.. Докучаєва Ганною Гревцовою. Більшість зразків були розділені на декілька і передані на підприємства Сумської, Донецької та Харківської областей. Технологія підготовки грунту під посів матеріалу теж бала зроблена згідно її рекомендацій.

Посів виконано у підвищених грядах у спеціально підготовлену ґрунтову легку за складом суміш. Відокремлення варіантів було виконано методом садіння дворічних вкорінених саджанців туї західної», — коментує проведені роботи директор Тростянецького лісгоспу Віктор Зубко.

Для загортання насіння використовували митий річковий пісок середньої фракції. Це має запобігти ураженню насіння грибковими хворобами. Саме ж посівне відділення розсадника облаштоване автоматизованою системою поливу, що дасть можливість підтримувати ґрунт у постійному зволоженні.

Всього тростянецькі лісівники висіяли 35 зразків видів та сортів кизильників.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: