На Сумщині поліцейські встановили особу серійного крадія

08.12.2020

Під час проведення комплексних оперативних заходів, націлених на виявлення осіб, причетних до скоєння крадіжок, оперативники Шостки встановили неодноразово судимого 29-річного жителя Шостки.

Зловмисник користувався будь-якою можливістю для вчинення крадіжок, аби знайти гроші на свої потреби.

Так, поліцейські підозрюють чоловіка у двох незаконних заволодіннях мопедами, які він викрав з гаражів містян. Один транспортний засіб він продав, а інший розібрав та реалізував по запчастинам.

На рахунку зловмисника також крадіжки з двох автомобілів, що були припарковані на вулиці. Пошкоджуючи замки транспортних засобів, молодик проникав у салони машин та викрадав звідти автомагнітоли, інструменти та все, що мало для нього цінність.

Крім того, він причетний до крадіжки велосипеда з двору приватної садиби, викрадення мотокоси з господарського приміщення жителя Шостки та до квартирної крадіжки – звідти він поцупив мікрохвильову піч, металошукач, обігрівач, телевізійний тюнер і навіть дитячий інгалятор.

Серед злочинів, які вчинив підозрюваний, є й пограбування пенсіонерки. Чоловік удень підбіг до літньої жінки й зірвав з її плеча сумку, в якій знаходились особисті речі, мобільний телефон, гаманець з банківськими картками та готівкою в сумі 1 750 гривень.

«Провівши необхідні слідчі дії, наші співробітники знайшли та вилучили частину викрадених речей, — розповідає Сергій Коверсун, тимчасово виконуючий обов’язки начальника Шосткинського відділу поліції. – Їх найближчим часом повернуть власникам. Крім того, вказаного чоловіка додатково перевіряють на причетність до скоєння інших подібних злочинів на території Шостки та району».

Відносно чоловіка у поліції відкрито кримінальні провадження за кількома статтями Кримінального кодексу України: ч. 3 ст. 185 «Крадіжка», ч. 2 ст. 186 «Грабіж» та ч. 2 ст. 289 «Незаконне заволодіння транспортним засобом». Санкція статей передбачає до восьми років позбавлення волі.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: