У Сумах мітингували колишні працівники Сумського НВО

08.12.2020

Близько сотні колишніх працівників сумського машинобудівного мітингували під стінами обласної юстиції 7 грудня. Вони вимагали виконати рішення судів щодо виплати їм заборгованої зарплати, повідомляє Суспільне.

Люди зібрались о 10.00 Серед них – Костянтин Кучерявенко. “22 роки відпрацював. Завод винен 97 тисяч гривень. Вже всі рішення у квітні 2019 року, всі папери тут з квітня 19 року лежать”, – говорить він.

Прийшли до сотні колишніх працівників підприємства. Олена Клешаченко не працює там два роки. Їй не заплатили 70 тис. грн. “На заводі працювала з 1984 року, понад 30 років. Звільнилася через заборгованість, бо нам рік не виплачували гроші. Вся родина моя працювала на заводі. Хліба не було за що купити”, – розповідає жінка.

Останні виплати боргів, розповів адвокат, який представляв інтереси цих людей на мітингу, Дмитро Супрун, були у березні 2019 року. “Люди хочуть запитати безпосередньо у голови Сумської юстиції, у Свистун Ірини Петрівни, коли виконавча служба почне щось виконувати”, – зазначив він. Також додає: “За останній рік жодних виконань не було, за цей рік. Черга вже рік стоїть, нічого не виконується. Фактично нічого не описується, ніяких виконавчих дій не проводиться”.

За словами Дмитра Супруна, заборгованість з заробітної плати на цьому підприємстві мають близько 4 тисяч людей. Кожному в середньому не заплатили 50 тисяч гривень.

За 20 хвилин до учасників акції вийшла представниця управління юстиції – в. о. начальника управління забезпечення примусового виконання рішень Марина Рудь. “У нас дійсно на примусовому виконанні перебуває зведене виконавче провадження щодо боржника АТ “СНВО”. На сьогодні заборгованість вже – 174 мільйони гривень. Протягом цього року тільки на реалізацію виставлялося майно підприємства приблизно на пів мільярда гривень. Але воно не було реалізоване”, – сказала вона.

Експрацівник Юрій Крутов вважає: Це просто відмовки і все. Відповіді ніякої ми не отримали”.

Мітинг тривав близько години. За інформацією поліції, організатори акції анонсували участь 30 учасників. “Для забезпечення публічної безпеки та порядку були залучені п’ять поліцейських. Захід закінчився без порушень публічного порядку”, – сказав речник Нацполіції Сумщини Володимир Крупецьких.

За інформацією речниці Ковпаківського райсуду Вікторії Сиріциної, із січня цього року на обліку в їхньому суді — 1062 позови. Розглянуто – 1 039. З них задовольнили 1021. Ще 23 справи – у процесі розгляду.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
20.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 57 вибухів
20.04.2024 Жителя Кам’янки судитимуть за виготовлення зброї
20.04.2024 «Сумський заповідник у смартфоні» – у фіналі Національного конкурсу проєктів
20.04.2024 “Велику шкоду нанесло”: мешканці Орлівки розповіли про російську атаку КАБами
20.04.2024 На Глухівщині психоневрологічний інтернат отримав благодійний вантаж від доброчинців
20.04.2024 Тростянець отримає 180 млн грн на реконструкцію очисних споруд

Коментарі: