На Сумщині притягли до відповідальності чоловіка, який споїв двох підлітків

10.12.2020

Подія сталася у Шостці.

До палати інтенсивної терапії через гостру алкогольну інтоксикацію потрапили двоє місцевих хлопців віком 12-ти та 14-ти років. Правоохоронці встановили дорослого, який купував та вживав з неповнолітніми спиртне, тим самим довівши їх до стану сильного алкогольного сп’яніння, та склали на нього адміністративний матеріал.

Повідомлення про двох підлітків, які знаходились в одному з гуртожитків міста в стані сильного алкогольного сп’яніння, у поліцію надійшло від фельдшера бригади «швидкої допомоги». За вказаною адресою негайно виїхала група реагування патрульної поліції та ювенальні поліцейські.

Правоохоронці з’ясували – хлопцям 12 та 14 років, вони місцеві. Медики доставили підлітків до лікарні, де надали їм необхідну допомогу. А вже наступного дня зі школярами поспілкувалися ювенальні поліцейські.

За словами неповнолітніх, вони гуляли містом, коли зустріли знайомого чоловіка. Той купив спиртне і вони разом пішли до гуртожитку вживати алкоголь.

Опираючись на розповідь підлітків, правоохоронці встановили чоловіка, який своїми діями довів неповнолітніх до стану сп’яніння. Ним виявився 27-річний житель Шостки. Чоловік свою провину визнав, пояснивши, що хлопці начебто самі вмовили купити їм спиртне. Він випив з ними кілька чарок та пішов, залишивши їх самих з недопитою пляшкою.

Поліцейські вже склали на чоловіка адміністративний протокол за ст. 180 Кодексу України про адміністративні правопорушення «Доведення неповнолітнього до стану сп’яніння». Йому доведеться сплатити чималий штраф.

Крім того, правоохоронці поспілкувались і з батьками обох підлітків. Поліцейські вирішують питання про притягнення їх до адміністративної відповідальності за ознаками ст. 184 «Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей» КУпАП.

Працівники поліції звертаються до громадян з застереженням: контролюйте місцеперебування та поведінку своїх нащадків. Цікавтеся колом їх спілкування, інтересами, вподобаннями і друзями, а також тим, де, з ким і як вони проводять дозвілля поза межами свого дому.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: