Вибух на «Гуала Кложерс»: у суді слухали свідка

10.12.2020

У Зарічному суді Сум 10 грудня слухали свідка у справі щодо вибуху на заводі «Гуала Кложерс Україна». Тоді шестеро людей отримали тілесні ушкодження.

У порушенні правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою обвинувачують начальника служби охорони праці. На цьому засіданні слухали директора товариства “Екосистема”. Це підприємство, яке останні 5 років співпрацює з заводом “Гуала”, відбирало зразки забруднюючих речовин у викидах від джерел забруднювачів атмосфери, передає suspilne.media.

“Для допомоги мною було запропоновано помічника Аблєєва Олексія Германовича. У той час, коли я рухався туди, мені зателефонувала дружина Олексія Аблєєва і сказала, що щось відбулося з її чоловіком, якась подія. Я забрав її машиною — і ми приїхали на вулицю Лінійну. Там стояли карети швидкої, були рятувальники. Ми зрозуміли, що відбулася якась аварія”, — сказав директор ТОВ “Екосистема” Сергій Сидоренко.

Захисник Андрій Шестов поставив питання свідку: “Який порядок проведення цих робіт? Для чого потрібно саме дві особи?”.

“ДСТУ цього не регламентує. Там просто є пункт, який говорить, що рекомендовано виконувати не менш ніж двома особами. Це суто фізично зручно: потрібно увімкнути прилади, контролювати кілька параметрів”, — відповів Сидоренко.

“Можете пояснити суду, чому ви не використали працю офіційно працевлаштованого у вас працівника, а запросили не влаштовану особу?”, — запитав представник потерпілого Сергій Рижов.

На що Сидоренко зазначив: “Тому що я мав намір надалі запросити на роботу Олексія”.

Розгляд справи продовжать 29 грудня. Тоді прокурор запропонував слухати іншого свідка.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: