Новий голова Сумської облради Віктор Федорченко зареєстрований у квартирі площею 457 квадратів

10.12.2020

Журналісти проаналізували декларацію нового голови Сумської обласної ради Віктора Федорченка.

За інформацією, яку він подав до Національного агентства з питань запобігання корупції, його офіційним місцем проживання є квартира у Сумах площею 457,5 кв м. Це житло належить дружині посадовця Людмилі Федорченко.

У самого чиновника, що прийшов до влади з будівельного бізнесу, у власності є будинок у Сумах площею 137,3 кв. м. Окрім будинку, він володіє вісьмома земельними ділянками у Піщаному загальною площею 12,8 гектара, а також 380 кв. м землі у Сумах.

У його декларації записана також квартира у Сумах площею 62,1 кв м, напроти якої в графі «тип права» зазначено власність, але чия власність – вказано, що це конфіденційна інформація.

Із транспортних засобів пан Федорченко задекларував тільки два Мерседеси, які належать ТОВ «Будівельна виробничо-комерційна компанія «Федорченко». Одним (GLC 220D 2019 року випуску і вартістю 1,5 млн грн) користується дружина голови облради, іншим (G 500), що офіційно коштує майже 6 млн грн, користується сам чиновник. Цікаво, що у графі «тип права користування» цими автівками зазначено «позичка».

Віктор Федорченко задекларував майже 74% від загального капіталу корпоративних прав на ТОВ «Будівельна виробничо-комерційна компанія «Федорченко». Вартість у грошовому вираженні його корпоративних прав офіційно складає 2,8 млн грн. Його дружина володіє 99% ТОВ Виробниче підприємство «Інвестсервіс-ФЛ», вартість яких у грошовому вираженні зазначена 37 тис грн.

Що стосується юросіб, кінцевим бенефіціарним власником яких є чиновник або члени його сім’ї, у декларації, окрім вище названих підприємств записані Публічне акціонерне товариство «Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «ДЕВЕЛОПМЕНТ КАПІТАЛ», ТОВ «Гірничо-видобувна компанія «ДІАН», Спільне виробничо-комерційне Українсько-італійське підприємство «ОЛІМП» у формі ТОВ. Бенефіціаром усіх цих фірм в декларації записана дружина чиновника Людмила Федорченко.

Із грошових активів відповідно до декларації Федорченка на банківських рахунках він зберігає усього трохи більше 280 тис грн, а його дружина – 46 тис грн. У той же час готівкою на дружину записано 1,8 млн грн і 70 тис доларів, а на Віктора Федорченка – 2,5 млн грн і 130 тис доларів.

У той же час офіційний дохід Віктора Федорченка за минулий рік склав усього трохи більше 10 тис доларів, а саме 240 тис. грн зарплати (це 20 тис «грязними» на місяць) і 72 тис грн пенсії (6 тис грн на місяць). Офіційний дохід дружини за рік ще менше: 248 тис грн заплати і 56 тис. грн пенсії.

У графі «членство в організаціях» Віктор Федорченко зазначив, що є членом зборів засновників громадського об’єднання «Асоціація «Сумибудкомплекс».

Sumy.Today

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: