Що чекає на жителів Сумщини під час локдауну?

11.12.2020

9 грудня Уряд прийняв рішення про введення локдауну на всій території України з 8 по 24 січня 2021 року. Про те, що буде дозволено та заборонено на території області, розповів начальник обласного управління охорони здоров’я Сергій БУТЕНКО.

За його словами, це робиться для того, щоб не допустити нової потужної хвилі захворюваності, яка може настати після новорічних свят.

«Хотілося б, щоб на Сумщині й надалі продовжувалася позитивна тенденція до зростання кількості одужавших від коронавірусної інфекції, і у нас не буде необхідності розгортання 50% загального ліжкового фонду області для лікування хворих на COVID-19»,  – зазначив Сергій Бутенко.

Разом з тим, він повідомив, що на період локдауну будуть закриті заклади освіти, крім дошкільної освіти та спецзакладів. Заборонять роботу кафе, барів, ресторанів (крім продажу на виніс). Закриють ТРЦ, окрім продажу товарів першої необхідності та ліків. Також  закриють салони краси, заклади культури, фітнес-зали, басейни, продовольчі та непродовольчі ринки.

Також буде заборонено проведення всіх масових заходів – розважальних, спортивних, соціальних, рекламних, культурних. Виключення: офіційні спортивні заходи й ігри професійних спортивних клубів без глядачів. Не працюватимуть також заклади культури, окрім історико-культурних заповідників.

Працюватимуть продуктові магазини (супермаркети), аптеки, банки, поштові оператори, готелі. Громадський транспорт також буде працювати, щоб люди могли їздити на роботу на ті підприємства, що працюватимуть у період карантину.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: