У Сумах суддя апеляційного суду пішов у відставку

11.12.2020

Вища рада правосуддя ухвалила рішення задовольнити заяву Валерія Олійника про його звільнення у відставку з посади судді Сумського апеляційного суду.

Валерій Борисович більше 30 років пропрацював у юриспруденції. Будувати кар’єру в галузі права починав як юрисконсульт на одну із сільськогосподарських підприємств. У 1994 році, ставши суддею Ковпаківського районного суду м. Суми, він присягнув українському народу «неупереджено, незалежно, справедливо та кваліфіковано здійснювати правосуддя від імені України».

Протягом 6 років суддя Олійник захищав права, свободи та інтереси громадян і держави як суддя місцевого суду, а з 2001 року перейшов до суду апеляційної інстанції. Більше 17 років Валерій Борисович пропрацював суддею в кримінальній палаті Апеляційного суду Сумської області, а з 2018 року, пройшовши кваліфікаційне оцінювання, — Сумського апеляційного суду. Майже за два десятка років спільно з колегами він прийняв тисячі рішень, якими було відновлено справедливість та захищені права й інтереси мешканців Сумської області.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: