У жителя Сумщини з кримінальним стажем знайшли чималий запас дурман-зілля

12.12.2020

Минулої доби на території Сумської області правоохоронці загалом виявили більше 600 грамів марихуани та кілька засушених стебел коноплі. Заборонені до обігу речовини вилучено та направлено на експертизу.

Патрулюючи вулицями в місті Путивль, працівники поліції звернули увагу на чоловіка з неадекватною поведінкою: ледве побачивши правоохоронців, той різко змінив напрямок руху і вочевидь намагався уникнути з ними зустрічі. Підозрілого перехожого зупинили — ним виявився 49-річний місцевий житель. У ході поверхневої перевірки така метушлива поведінка чоловіка стала зрозумілою – у нього при собі виявився згорток з рослинною речовиною, схожою на марихуану. Загальна вага пакунку склала 10 грамів.

Велику кількість наркотичної речовини учора виявили працівники Білопільського відділення поліції. У ході розслідування кримінального провадження місцеві правоохоронці провели санкціонований обшук за місцем мешкання 59-річного жителя міста Білопілля. Чоловік неодноразово судимий, тому завжди перебуває в полі зору оперативників. У нього вдома зберігались 600 грамів вже готової до вживання марихуани та 4 висушені рослини коноплі. Наразі зловмисника перевіряють на причетність до реалізації дурман-зілля місцевим наркозалежним особам та встановлюють джерело походження вилученої сировини.

Загалом же за обома фактами слідчі відкрили кримінальні провадження за ч. 1 ст. 309 Кримінального кодексу України «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту».

За вчинене зловмисникам загрожує покарання у вигляді штрафу, або арешту, або навіть обмеження волі чи позбавлення волі на строк до трьох років.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: