У Сумах відбулися церковні урочистості на честь чудотворного образу «Хліб життя»

14.12.2020

12 та 13 грудня в Сумському Спасо-Преображенському кафедральному соборі відбулися богослужіння з нагоди вшанування чудотворного образу Малочернетчинського образу Христа Спасителя «Хліб Життя».

На святкові урочистості прибули високоповажні гості — архієпископ Конотопський і Глухівський Роман та архієпископ Фастівський Даміан, вікарій Київської митрополії. Разом із митрополитом Сумським і Охтирським Євлогієм високопреосвящені владики очолили всенічне бдіння 12-го увечері, а вранці 13-го — Божественну літургію.

Проповідь на тему свята промовив Високопреосвященніший Роман, архієписком Конотопський і Глухівський. Шанована Святиня була встановлена на центральному аналої кафедрального собору для молитви та поклонніня віруючих. Під час богослужінь архіпастирям співслужили клірики Сум та Сумщини, а також гості у священному сані.

Після завершення Літургії було піднесено особливі святкові молитви до шанованого образу, а також молитва до святого апостола Андрія Первозваного. Було проголошено многоліття.

Високопреосвященніший митрополит Євлогій звернувся до духовенства та богомольців зі словами архіпастирської настанови. Слова подяки та привітань виголосив архієписком Фастівський Даміан.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: