Поліція розкрила літню крадіжку з дачі сумчанки

15.12.2020

Загальновідомий той факт, що чим скоріше правоохоронці дізнаються про скоєний злочин, тим більше шансів на його швидке та успішне розкриття. Однак бувають випадки, коли громадяни в силу об‘єктивних причин не відразу дізнаються, що стали жертвою злочинних посягань, то ж і повідомляють про це до поліції зі значним запізненням.

Як свідчить поліцейська практика, все ж таки подібні ситуації не є безперспективними або безнадійними – правоохоронці, незважаючи на пройдений час, розкривають такі злочини, а зловмисників таки наздоганяє покарання.

Прикладом цьому є робота працівників Сумського районного відділу поліції. Так, дільничний офіцер поліції розкрив крадіжку, що сталася в домогосподарстві одного з жителів Бездрика майже місяць тому – у пенсіонера з приміщення літньої кухні невідомий викрав 7 000 гривень. Правоохоронцю знадобився певний час, аби відновити перебіг того дня, опитати сусідів заявника та інших жителів вулиці, поспілкуватися з іншими селянами та працівниками кількох місцевих магазинів. Дільничний встановив, що до крадіжки може бути причетний 32-річний односелець пенсіонера, що мешкає на одній з ним вулиці. Чоловіка опитали, і він зізнався у скоєному, і навіть… повернув 200 гривень – все, що залишилось від украденої суми.

Інший приклад: до поліції звернулась сумчанка, чию дачу ще у серпні нинішнього року обікрали злодії. Жителька обласного центру розповіла, що «незвані гості» зірвали навісний замок на дверях її садового будиночка. І винесли більше 100 метрів електрокабеля, лед-ліхтар та кілька десятків найменувань інших металевих виробів. І поки слідчі встановлювали спричинені громадянці збитки, обставини й час крадіжки, оперативники кримінальної поліції взялися відпрацьовувати можливі об‘єкти збуту подібних речей, в тому числі – й пункти прийому вторсировини. І таким чином з‘ясували, причетність до крадіжки 43-річного жителя сусіднього села, який таким чином здобував собі гроші на чергову пляшку.

В поліції за обома фактами розпочаті і тривають досудові розслідування. Обом злодіям відповідно ч.3 ст. 185 Кримінального кодексу України загрожує ув‘язнення від 3 до 6 років.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: