У Сумах нагородили найкращих спортсменів області

15.12.2020

Найкращі спортсмени області за підсумками 2019-го року нарешті отримали свої нагороди. Зробити це на початку 2020-го не вдалось через карантин. Нині захід приурочили до ювілею Національного олімпійського комітету.

«Ми будемо нагороджувати найкращих спортсменів та тренерів за підсумками 2019-го року. П’ять номінацій – спортсмени та тренери олімпійської програми та п’ять – номінації не олімпійських видів спорту», – розповідає голова Сумського обласного відділення НОК України Олена Петрова.

Замість спортсменів, які зараз на зборах чи змагання, нагороди отримували їх тренери, передає «Суспільне». Так, відзнаку кращого спортсмена за дзюдоїста Артема Хомулу отримав його тренер Сергій Колесниченко.

Відзнаку кращої молодої олімпійської спортсменки отримала лучниця Євгенія Чібісова, а її тренер Сергій Радіонов визнаний кращим тренером «олімпійців». Володимир Босенко став кращим спортивним суддею року.

«Це не тільки мій успіх, моє досягнення – а тих людей, які дали дорогу в життя. Це Володимир Бугайов, Валерій Самодай і нині покійний Віталій Степанович Новохацький. Це люди, які були все своє життя у волейболі та вони розгледіли в мені суддю. Не дуже склалося з кар’єрою спортивною як гравця, тому вирішив піти трохи іншим шляхом і досяг на цей час максимум, що можна досягнути у кар’єрі судді», – говорить кращий суддя 2019 року Володимир Босенко

Останню відзнаку серед «олімпійців» отримала команда муніципального спортивного клубу «Сумчанка» – найкраща команда року.

Нагороди кращих спортсмена і спортсменки 2019-го року завоювали представники панкратіону Кирило Горобець та Олена Сушко. Відповідаючи на питання: «Як це бити когось по обличчю?» Олена посміхається.

«Ви знаєте, мені часто ставлять це запитання. Ну нас, взагалі, такий вид спорту де є і боротьба, і удари. Але я не виступаю в такому розділі, де є повний контакт. Удари в голову – я не виступаю в такому розділі», – говорить краща спортсменка 2019 року Олена Сушко.

Кік-боксер Дмитро Сенецький отримав нагороду кращого молодого спортсмена, а тренер з панкратіону Сергій Гавриш визнаний кращим тренером не олімпійців.

За дефлімпійця Дмитра Мажаєва відзнаку «Сильний духом» отримав начальник сумського центру «Інваспорт» Роман Васильєв. У 2019-му році Дмитро став чемпіоном дефлімпійських ігор у лижних перегонах.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: