У Шостці на COVID-19 захворіло два лікаря-інфекціоніста

15.12.2020

Непростою залишається ситуація із захворювання на коронавірусну інфекцію. Хоча, як відмітила завідуюча Шосткинським міськрайвідділом Сумського обласного лабораторного центру МОЗ України Ірина Хаміцевич, за минулий тиждень надійшло дещо менше повідомлень про позитивні випадки – 194, на попередньому тижні було 271 позитивний результат на COVID-19. За минулі вихідні додалося 61 підтверджених хворих, передає shostkanews.city.

— У зв’язку з тим підготовлені листи-попередження керівникам закладів з алгоритмом дій щодо розмежування колективу, якщо в ньому виявлений хворий на коронавірус, щоб не зволікати з протиепідемічними заходами.

За повідомленням Олександра Жука, директора «Шосткинського міського центру первинної медико-санітарної допомоги», значної динаміки зросту кількості амбулаторних хворих на COVID-19 на даний час не спостерігається. Так, на позаминулому тижні було 193 хворих, на сьогоднішній день – 189, серед них — п’ятеро дітей і одна вагітна жінка. Минулого тижня було зроблено 172 ПЛР-досліджень.

Не дивлячись на більш-менш стабільну ситуацію із захворюваністю на коронавірус, хвороба продовжує тримати всіх в напрузі, зазначає Олег Штогрин, головний лікар ЦРЛ.

На ранок понеділка, 14 грудня, в інфекційному відділенні знаходилося 50 хворих, з них четверо – важких, одна жінка вже другий тиждень знаходиться на апараті штучної вентиляції легенів, троє – на високому потоці кисню.

Минулого тижня в ЦРЛ ввели в експлуатацію ще один апарат ШВЛ.

«У нас нині складна ситуація. З трьох інфекціоністів двоє захворіло. Довго вони трималися. Слава Богу, вже одужують», — повідомив Олег Штогрин.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: