На Сумщині назвали лісгосп-лідер із продажу новорічних ялинок

15.12.2020

На Сумщині передноворічна ялинкова кампанія набирає обертів. Ялинки та сосни, вирощені лісівниками, вишиковуються у місцях торгівлі у надії потрапити на родинне новорічне свято.

Поки що новорічні деревця в основному продаються оптовими партіями. Активізацію роздрібної торгівлі лісівники прогнозують на 18-19 грудня (до дня Святого Миколая) та у переддень, власне, новорічного свята – з 24 грудня.

Наразі 13,5 тисяч хвойних вже знайшли своїх господарів. Лідирує у продажу новорічних атрибутів Глухівський лісгосп. Він встиг реалізувати 3,1 тис. хвойних. До речі, глухівські лісівники вже кілька років постіль утримують передові позиції серед підприємств Сумського ОУЛМГ у реалізації цього новорічного товару.

За ними – 1,9 тис. реалізували у Середино-Будському лісгоспі та 1,7 – у Охтирському. В області середня реалізаційна ціна за метр деревця складає 59,5 грн.

Відрізнити деревця сумських лісівників поміж інших досить легко, вони марковані спеціальними етикетками, де є код, що допоможе дістати всю необхідну про деревце інформацію. Такий собі паспорт.

Загалом у передноворічний період цього року лісгоспи Сумщини підготували до реалізації 40,5 тисяч деревець, вирощених спеціально до новорічних свят на ялинкових плантаціях.

Окрім звичайних ялинок та сосен у асортименті новорічного хвойного товару сосни з формованою кроною, ялинки у горщиках (контейнерах), соснові ікебани.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: