Непрофесійні підлеглі «підставляють» мера Сум

16.12.2020

Про це написала на своїй сторінці у мережі Facebook депутат міської ради Ірина Дяденко щодо ініціативи директора департаменту комунікацій та інформаційної політики Антоніни Кохан.

«Думаю, що департамент комунікацій та інформаційної політики Сумської міської ради сьогодні на погоджувальній раді презентував провокацію проти міського голови Олександр Лисенко», — йдеться у повідомленні.

Депутат наголошує, що секвестр (скорочення) річних потреб галузі освіти, наприклад, на 2021 рік складає до 50%. Нам не вистачає на прибирання міста, догляд за тротуарами, зонами відпочинку, освітлення тощо. Дефіцит на ці потреби складає 133 млн.грн.

По медицині ще складніше. Лікарні отримують оплату послуг за лікування хворих напряму від Національної служби здоров’я України (НСЗУ). На теперішній час, з 20-ти протокольних послуг, що можуть безоплатно отримувати сумчани і за які заплатить НСЗУ, наші лікарні можуть надати лише 11-ть. Решта – в приватних лікарнях. Чому так, — тому що в комунальних лікарнях не вистачає матеріально-технічної бази –обладнання, наприклад, КТ. Отже, міський голова абсолютно правий, що оголосив 2021 рік роком медицини. Я думаю, що це не пустопорожні обіцянки, а справжні й депутатський корпус Сумської міської ради безумовно підтримає його в цьому. Ми маємо протягом наступного року оснастити наші лікарні й надати можливість містянам отримувати 20-ть безоплатних послуг.

«Тож презентоване сьогодні телебачення просто або невдалий жарт, або провокація», — підсумовує Ірина Дяденко.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: