Гучна справа підпільного табачного цеху на Сумщині завершилася «пшиком»

16.12.2020

7 років тому Охтирка стала відома як незаконний виробник сигарет. Як повідомляє АП, підозрілий товар вилучили правоохоронці Львівщини та дізналися, що постачальником є фабрика, яка знаходиться в Сумській області.

Після виявлення підозрілих сигарет на заході України почалося розслідування. Правоохоронці виявили підпільну фабрику, яка перебувала на території колишнього консервного заводу в Охтирці. Організація роботи здивувала навіть фахівців — виробництво охоронялося (стояла охорона, велося відеоспостереження), а під землею був тунель, по якому і встигли сховатися практично всі, хто трудився над створенням нелегальної продукції.

Працівники правоохоронних органів обшукали будівлю і підрахували, що на імпортному обладнанні фабрика випускала більше 3 млн пачок сигарет на місяць. Товар видавався за сигарети відомих торгових марок. Правоохоронцями було вилучено 30 тонн сигарет, затримано майже 20 осіб , відкрито кримінальне провадження.

А потім справу передали до суду. За 7 років судових розглядів від 20 затриманих осіб залишилось кілька «стрєлочників». Особи, що організували виробництво, залишились невстановленими.

Цікаво, що першим вироком Охтирського міськрайонного суду 17.03.2014 року кількох осіб визнали винними у підробці акцизної продукції та призначили їм штрафи у сумі 3,88 млн. грн. Але ж цим не закінчилось.

Ще 4 роки судових поневірянь, апеляції… Мільйонні штрафи скасували, обвинувачених виправдали. Двом обвинуваченим прийшлось погодувати адвокатів ще кілька років. За цей час зникли певні речові докази, про організаторів цеху нічого не встановили, а обвинувачені доказали, що мали чесний намір працювати на філіалі Феодосійської табачної фабрики.

Охтирський підпільний цех нібито мав стати законною філією законної фабрики. Та головне – Охтирський міськрайонний суд 11 грудня 2020 року виправдав на підставі недоведеності вчинення кримінальних правопорушень ще двох осіб.

7 років. Гучна заява на всю країну. Ніхто не поніс покарання…

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: