На Сумщині працевлаштували 253 учасника АТО

16.12.2020

Як повідомляє обласна служба зайнятості, за одинадцять місяців поточного року послугами обласної служби зайнятості скористалися 1085 безробітних з числа військовослужбовців, які брали участь в антитерористичній операції (операції об’єднаних сил) (далі АТО (ООС)), з них 57 осіб з інвалідністю. Допомогу по безробіттю отримували 1057 чоловік зазначеної категорії.

Найбільший відсоток зареєстрованих в обласній службі зайнятості учасників АТО (ООС) припав на осіб віком до 35 років (56%), від 35 до 44 років – 30%, кожний сьомий – від 45 років. Половина з них мали професійно-технічну освіту, 41% – вищу, 9%. – початкову та середню освіту.

За сприяння обласної служби зайнятості у січні-листопаді 2020 року отримали роботу 253 учасника АТО (ООС). Найбільше (32%) пішли працювати робітниками з обслуговування, експлуатації та контролювання за роботою технологічного устаткування, складання устаткування та машин. А найменше (4%) виявили бажання працевлаштуватися на робочі місця, які не потребують спеціальної підготовки.

Для підвищення конкурентоспроможності на ринку праці професійне навчання за направленням обласної служби зайнятості проходили 36 осіб зазначеної категорії.

За вказаний період п’ять колишніх військовослужбовців стали підприємцями, відкривши власну справу у сферах роздрібної торгівлі (3 особи), виробництва трикотажного і в’язаного одягу (1 особа) та малярних робіт (1 особа).

Станом на 1 грудня 2020 року статус безробітного мали 460 осіб з числа учасників АТО (ООС), з них 439 отримували допомогу по безробіттю, середній розмір якої становив 7275 грн, що на 1216 грн більше, ніж на 1 грудня 2019 року.

«Люди, які пройшли через горнило війни, потребують нашої з вами допомоги щодо адаптації до мирного життя. Одним зі значущих аспектів життєдіяльності є наявність підходящої роботи. І саме цим займається служба зайнятості, пропонуючи широкий спектр послуг від навчання та перенавчання до відкриття власної справи», – зауважив директор обласного центру зайнятості Володимир Підлісний.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: