«Згрібайте все, а там розберемося»: На Сумщині закрили дитячу бібліотеку

16.12.2020

Це вирішили на сьогоднішній сесії Глухівської міськради.

Книжковий храм, який майже 100 років знаходився в самому серці райцентру і служив його візитною карткою, з 1 січня перестає існувати. А в цьому будинку оселиться хтось інший, який приносить місту прибуток. Хто саме — поки тримається в секреті, але за рішенням сесії в Глухівській ОТГ з’явиться КУ «Глухівська публічна бібліотека» і розміститься вона в приміщенні вже наявної дорослої, яка знаходиться неподалік.

Як розповіли ВШ співробітники дитячої бібліотеки, їм надійшло розпорядження: «Згрібайте все, а там розберемося, що куди». Однак «згрібати» все нажите майже за сторіччя в одну велику купу для вивозу в невизначене майбутнє ні у кого не піднімається рука — тягнуть до останнього. І замість того, щоб складати книжки зі стелажів у мішки, прикрашають приміщення: наряджають ялинку, вирізають сніжинки, виготовляють китайський календар для дітвори. Єдине, що піддалося «згрібанню», — так це куточок для найменших читачів «Бібліоняня»: він частково вже згорнув свою діяльність. Дитячий абонемент (близько 2 тисяч читачів) обслуговують три працівники, які зі сльозами на очах озвучують свої безробітні перспективи. А ось у керівництва так званої дорослої бібліотеки, до якої підселюють дитячу, прямо протилежна точка зору на цей рахунок.

Директор Тамара Привалова налаштована цілком оптимістично: мовляв, ніхто не позбавляє дітей можливості читати. Виділимо місце для найбільш популярних книг, інші сховаємо у сховище, яке обіцяє надати місцева влада… Однак це саме сховище, яке до того ж буде невідомо де розміщуватимутися, і є одним із найстрашніших снів бібліотекарів дитячого контингенту, адже кому, як не їм, відома специфіка роботи з дошкільнятами та школярами.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: