Ямпільська селищна рада затвердила склад виконкому

16.12.2020

Рішення було прийняте на другій сесії ради, яка відбулася сьогодні в Будинку рад, пише yampil.info.

До виконкому селищної ради увійшли селищний голова Ольга Губар, перший заступник селищного голови Сергій Кузьменко, заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів Оксана Скварцова, секретар селищної ради Світлана Чудеса, Наталія Грек, Олександр Лабога, Олександр Рябуха, Артем Скорозвон та Вячеслав Мазур.

Кандидатури до складу виконкому озвучила Ольга Губар, яка зазначила, що вже на наступній сесії він розшириться старостами, які увійдуть до його складу за посадою.

— Я пропоную Наталію Грек, яка ще працює у фінансовому відділі райдержадміністрації, раніше працювала у КРУ, – зазначила Ольга Губар. – Олександра Лабогу, який має юридичну освіту, представника культури Олександра Рябуху та Артема Скорозвона, який зараз працює в Держлісгоспі і має будівельну освіту.

На питання депутатів, чому селищний голова не винесла раніше анонсовану кандидатуру Лариси Іллютченко, Ольга Губар відповіла: «ми дійсно планували включити директора опорної школи, але це питання ще не узгоджене».

Депутат Тетяна Ісаєнко запропонувала включити до складу виконкому ще одного члена.

— У нас (у попередньому складі виконкому, – ред) був Вячеслав Мазур, який досвідчений, міг би бути представником від народу, розбирається у земельних питаннях. Моя пропозиція – включити його до виконкому, – зазначила депутат.

Ольга Губар погодилась з пропозицією і після отримання згоди кандидата він був включений до складу цього органу.

Голова депутатської групи «Наш дім – Ямпіль» Олександр Соломко зазначив, що їх депутати підтримують запропонований селищним головою склад виконкому.

— Виконком – це ключовий орган, який, зокрема, затверджує тарифи на комунальні послуги, – зазначив Олександр Соломко. – Важливо, щоб він складався з людей, яким довіряє і які підтримують селищного голову, щоб у неї була можливість виконати передвиборчу обіцянку про зниження тарифів. Цього рішення зараз чекає весь Ямпіль.

Як наслідок, склад виконкому був затверджений одноголосним рішенням депутатів.

Ще одним важливим рішенням стало прийняття регламенту селищної ради – основного документу, за яким орган місцевого самоврядування буде працювати наступні п’ять років.

Депутат Галина Косенко запропонувала внести правку, за якою матеріали роздавались би депутатам не пізніше, ніж за 10 днів до сесії, а не за 3 дні, як встановлено зараз. Але Ольга Губар пояснила, що виконати це положення не вдасться.

Олександр Соломко запропонував внести зміни у положення про звітування селищного голови перед депутатами та громадськістю, встановивши обов’язок голови раз на рік виступати зі звітом перед людьми не у стінах селищної ради, а, наприклад, у Будинку культури, де є можливість зібрати громаду. Але дана пропозиція не була підтримана.

Ще одним важливим рішенням стало звернення селищної ради до Шосткинської районної ради з проханням передати у комунальну власність селища заклади, які розташовані на території Ямпільської громади.

— На минулій сесії ми звертались до районної ради з проханням передати лікарню і сьогодні таке рішення буде прийнято, – зазначила Ольга Губар. – Щоб ви розуміли, поки що все ми приймаємо на Ямпільську громаду, Свеська громада у себе нічого не створювала і буде співфінансувати ті об’єкти, які розташовані у них на території.  З Дружбою ми також визначаємось з співфінансуванням по вторинці. Крім лікарні, є ряд установ, які розташовані на території Ямпільської селищної ради, і ми звертаємось з проханням їх нам повернути.

Мова йшла про всі школи, заклади позашкільної освіти, бібліотеки, заклади культури, які раніше були у власності Ямпільської районної ради і з ліквідацією району перейшли на баланс Шосткинської районної ради.

Депутат Євген Родінка у своєму виступі відзначив:

— Я вважаю передачу закладів на баланс Ямпільської селищної ради правильним рішенням, адже в Шосткинському районі нікому немає діла до наших установ. Водночас, потрібно звернутися до керівників цих закладів з пропозицією приступити до розробки статутів та структури в умовах децентралізації. Я працюю в фінансовому відділі адміністрації і розумію, що селище може зіткнутися з проблемою утримання бюджетних закладів.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: