До кінця року отрутохімікати з території Шосткинщини так і не вивезуть

16.12.2020

Відбулася друга сесія у новоствореному Шосткинському районі. Під час неї стало відомо, що до кінця року отрутохімікати з території Ковтунівської сільської ради так і не будуть вивезені, пише shostkanews.city.

Ще у жовтні під час сесії районної ради були внесені зміни до Програми поводження з відходами у Шосткинському районі. Тоді додатково виділи кошти, як із районного, так і з обласного бюджетів. Гроші повинні були піти на вивезення за кордон зібраних отрутохімікатів. Тоді знайшли єдину фірму, яка мала відповідну ліцензію на транскордонне перевезення цих речовин. Проте тендерна процедура щодо перевезення, згідно з законом, так і не відбулась через відсутність учасників.

Річ у тому, що Міністерство не продовжило ліцензію фірмі на перевезення отрутохімікатів. Про це повідомила начальник відділу житлово-комунального господарства, містобудування, архітектури, інфраструктури, енергетики та захисту довкілля Шосткинської РДА Наталія Ковбаса. За її словами, з приводу цього до Міністерства були направлені запити, але відповіді звідти Шосткинська РДА поки що так і не отримала.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: