У Сумській міськраді ніяк не сформують депутатські комісії

17.12.2020

Вдруге у Сумській міськраді не сформували депутатські комісії. На попереднє рішення про їхнє утворення міський голова наклав вето. 16 грудня на сесії депутати його не подолали.

Засідання розпочали з оголошення сформованих у міськраді фракцій та їхніх очільників. Найбільшою фракцією “Батьківщина”, до якої увійшли 13 депутатів, керуватиме Анатолій Сагач. Фракцію “Європейська солідарність” очолив Вадим Акпєров. “Опозиційну платформу — За життя” — Ігор Перепека. Ці фракції мають по дев’ять членів. У “Слуги народу” — вісім представників у раді. Їхнім очільником став Олег Рєзнік. Найменшою фракцією “Сила і честь”, до якої увійшли три депутати, керуватиме Ірина Купрейчик.

Також на засіданні мали затвердити склад та кількість депутатів у постійних комісіях. На першому засіданні сесії депутати голосували за їхнє утворення. За п’ять днів міський голова ветував це рішення.

“Оскільки це рішення в частині обрання секретарів та дотримання кількісного складу комісії не дотримано, ми підготували розпорядження міського голови про зупинення та обґрунтування до цього рішення”, — зазначив начальник правового управління Сумської міськради Олег Чайченко.

Також він додав: “Сенс голосування у цьому випадку розуміють усі. Якщо рада в кількості дві третини від загального складу прийме рішення щодо затвердження, то рішення набуває чинності: вето міського голови буде подолано, якщо ні, то рішення не набуває сили і процедура формування комісій починається з початку”.

Перед цим голосуванням депутати мали змінити Положення про постійні комісії, зокрема збільшити їхню кількість від 6 до 10. До цього у кожній комісії було від 7 до 9 депутатів. Рішення підтримали 20 із 42 присутніх обранців. Наступне питання про утворення комісій міський голова зняв з голосування.

“Депутати не підтримали це рішення, тому що, я так розумію, депутатські фракції не отримали тієї домовленості, яка повинна бути для того, щоб всі одноголосно підтримали формування комісій і депутати не визначилися в яких комісіях вони будуть”, — сказав сумський міський голова Олександр Лисенко.

На його думку, це погано: “Депутатські комісії вже повинні працювати. Зараз важливі рішення не проходять комісії і це припиняє діяльність деяких програм. Це гальмує в тому числі і процес формування бюджету”.

За словами Олександра Лисенка, розглядати бюджет сумської громади на 2021 рік планують на наступній сесії. Орієнтовно — за тиждень.

suspilne.media/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: