У Сумах до затриманого білоруса-шахрая суд застосував екстрадиційний арешт

17.12.2020

16 грудня Зарічний районний суд м.Суми застосував до затриманого громадянина Республіка Білорусь екстрадиційний арешт на 60 днів до вирішення питання про його екстрадицію та його фактичної передачі компетентним органам Республіки Білорусь. Упродовж екстрадиційного арешту тримати чоловіка в державних установах Міністерства юстиції України з питань виконання кримінальних покарань і пробації.

За матеріалами справи 31 січня 2017 року вироком суду Московського району міста Брест чоловіка засуджено до 6 років позбавлення волі за незаконну підприємницьку діяльність та шахрайство у великих розмірах та вчинене групою осіб. Цього ж дня чоловіка оголошено в розшук.

Чоловік в судовому засіданні виявив бажання скористатися правом надати згоду на його видачу (екстрадицію) та підтримав письмову заяву про згоду на його видачу (екстрадицію) до Республіки Білорусь у спрощеному порядку для виконання вироку суду від 31 січня 2017 року. В судовому засіданні чоловік пояснив, що про вирок суду Московського району міста Брест від 31.01.2017 дізнався не одразу Також зазначив, що йому зрозумілі всі наслідки такої процедури.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: