Глухівська міська рада сформувала фракції і затвердила регламент

17.12.2020

Про це повідомляє офіційна сторінка Глухівської міськради у Фейсбуці.

«Сьогодні, 16 грудня, у залі засідань Глухівської міської ради пройшло пленарне засідання сесії. Голова Глухівської міської ТВК Антоніна Карпенко вручила посвідчення депутата Галині Стороженко, яка зайшла як наступна за списком від ПП «Наш край» замість призначеної керуючої справами Лариси Громак.

Разом із міським головою Надією Вайло на сесії були присутні 22 депутати (з 26 обраних). Кворум був, тож приступили до розгляду питань, яких у порядок денний було внесено аж 32.

Перед початком засідання головуюча Н.Вайло зробила повідомлення про утворення у міській раді фракції «Сила і честь», куди ввійшли три депутати відповідної політичної партії (Олександр Буйков, Владислав Павлик та Кристина Лазаревич).

Першим питанням був розглянутий регламент роботи Глухівської міської ради восьмого скликання – основний документ, який визначає порядок діяльності органу місцевого самоврядування. Рішення прийнято одноголосно.

Так як всі питання були детально розглянуті на комісіях, то в сесійному залі майже не виникало додаткових питань, хоча депутати працювали трохи більше двох годин.

Депутати проголосували за нові структуру і граничну чисельність виконавчих органів Глухівської міської ради. Так, в апараті міської ради та її виконавчому комітеті працюватимуть 57 штатних одиниць, в тому числі 8 старост і 8 діловодів, які відповідають за села громади. У різних управліннях та відділах заплановано 119,25 посад.

Визначились і з долею ліквідованих районних бібліотеки та будинку культури: у новоствореній громаді будуть нова комунальна установа «Глухівська публічна бібліотека» та комунальний заклад «Центр культури». Їхніми філіями стануть 8 бібліотек у селах та 12 сільських будинків культури та об’єктів дозвіллєвої роботи. Підпорядковуватимуться вони відділу культури.

Також призначено на посаду директора комунальної установи «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» — ним стала Тетяна Каганцова, яка ще у листопаді перемогла у конкурсі.

Також депутати затвердили міську програму патріотичного виховання школярів м.Глухова на 2021-2024роки та міську цільову програму «Дитячі меблі» на період до 2025року.

Коментуючи після сесії її результати, міський голова Надія Вайло висловила подяку депутатам за активну роботу. Вона вибачилась, що деякі проекти рішень готувались напередодні сесії, через що не всі депутати мали змогу їх довго вивчати.

— Ми зараз проходимо процес створення нової громади, до міста доєднались вісім сільських рад, це величезних обсяг паперової роботи, але це необхідний фундамент нашої роботи. Управлінський апарат, кадри, грамотна структура відділів і управлінь дадуть можливість працювати ефективно і професійно. Вже через тиждень плануємо розглянути бюджет, тож найближчі дні будуть гарячі: треба обдумати і проговорити основні напрями розвитку. Сьогоднішня сесія показала абсолютно робочу атмосферу, готовність всіх депутатів активно працювати, робити зауваження, місцями сперечатись. Мені імпонує такий ритм і стиль роботи, дякую колегам, — сказала вона.

Детально ознайомитись з рішеннями сесії можна на сайті в розділі «Документи»», — ідеться у повідомленні.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: