У центрі Шостки роздають благодійні обіди

17.12.2020

Починаючи з 15 грудня кожного дня об 11-й годині біля кафе «Ювілейний» у Шостці роздаватимуть благодійні обіди для осіб, що потрапили в складні життєві обставини. Така акція місті відбувається вже четвертий рік поспіль, повідомляє shostkanews.city.

Тут нагодують гарячим борщем, або супом. Обов’язково буде солодка булочка та чай.

Акція відбувається за ініціативи міської влади. Найкращий інформатор про безкоштовні обіди – сарафанне радіо, зазначила начальник управління з надзвичайних ситуацій Ольга Ткаченко.

Один з тих, хто вже скуштував гарячого борщу Григорій Михайлович. «Є люди, які й шматку хліба раді! Сьогодні я тут був вперше. Мені сподобалось. Борщ смачний! Я сам живу і собі зазвичай суп готую, а ось борщ не вмію…», — говорить чоловік.

Благодійним обідом скористався і Костянтин. Молодий чоловік розповів про себе: з дружиною — у дуже поганих відносинах, з роботою проблеми, грошей немає.

«Я зараз дуже їсти хотів, а взяти їжу було ніде. А ось така підтримка — як порятунок. Зﹸїв дві миски борщу – він, як домашній», — говорить Костянтин.

За словами Олени, яка роздає обіди, — тут завжди вишуковується ціла черга. «Поїли, подякували та, навіть, прибирають за собою. Ми не говоримо, що приходять тільки люди без певного місця проживання. Це можуть бути і люди похилого віку. Вони розповідають свої історії: мала пенсія, немає допомоги від рідних, або діти їх покинули… Вони дають поради іншим, що так робити не можна», — розповіла Олена.

Один такий обід обходиться місцевому бюджету близько 25 гривень. «На місці цих людей може опинитись кожен. Ні платники податків, ні бюджет міста не обідніють, надаючи таку допомогу тим, хто її потребує», — сказала Ольга Ткаченко.

Благодійні обіди роздаватимуть до березня.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: