Опозиціонери запропонували передати районні агролісгоспи до власності ОТГ

17.12.2020

Депутатська фракція ОП-ЗЖ звернулася до голови Сумської обласної ради Віктора Федорченка з проханням створити робочу групу щодо вивчення питання можливості передачі районних дочірніх підприємств Сумського обласного комунального агролісогосподарського підприємства «Сумиоблагроліс» до комунальної власності міських, селищних та сільських рад ОТГ Сумської області.

Така ініціатива фракції зумовила тривалу дискусію серед депутатів. Екс-очільник обласної ради Володимир Токар, який декілька скликань очолював земельну комісію, висловив думку, що не можна передавати підприємства туди, де немає спеціалістів. «Треба досконало вивчити це питання і якщо постане необхідність передачі агролісгоспів у громади, то краще їх перевести до державного управління лісового та мисливського господарства. Там, принаймні, є висококваліфіковані спеціалісти, які знають, як лікувати дерева, відновлювати ліси тощо».

Пропозицію Володимира Токаря підтримали й депутати з інших фракцій, які акцентували такий крок ретельним вивченням економічної доцільності.

Керівник ОКАП «Сумиоблагроліс» Олександр Будник доповів, що нещодавно відбулося зібрання директорів, де обговорювалося й це питання. Всі керівники одноголосно заявили, що ніхто не хоче йти у розріз з інтересами жителів області, тому якщо ОТГ будуть згодні взяти на утримання агролісгоспи, їх передадуть у власність громад із дотриманням усіх процедур.

«Управляти лісами в області повинні професіонали. Ми не можемо безпідставно передати їх і допустити вирубку дерев. Тому створимо робочу групу, до якої увійдуть депутати, вузькі спеціалісти – лісівники, юристи, економісти. Саме вони вирішуватимуть необхідність передачі лісів громадам», — резюмував Віктор Федорченко.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: