На Сумщині ТОВ відсудило 1,1 млн грн за договором поставки

17.12.2020

На початку року підприємства уклали договір, де позивач зобов’язувався поставити дрова різних порід та відходи деревини, а відповідач вчасно їх оплатити. Позивач, ТОВ “Суми-Продресурс-2009”, пояснює свої вимоги тим, що виконав взяті на себе зобов’язання за договором належним чином і в повному обсязі, проте відповідач розраховувався за отриманий товар частково.

Згідно зі ст. 629 ЦК України договір є обов’язковим для виконання сторонами.

Частина 1 статті 193 ГК України встановлює, що суб’єкти господарювання та інші учасники господарських відносин повинні виконувати господарські зобов’язання належним чином відповідно до закону, інших правових актів, договору, а за відсутності конкретних вимог щодо виконання зобов’язання — відповідно до вимог, що у певних умовах звичайно ставляться і до виконання господарських договорів застосовуються відповідні положення Цивільного кодексу України з урахуванням особливостей, передбачених цим Кодексом.

Враховуючи те, що відповідачем сума боргу не сплачена, не подано доказів сплати боргу або обґрунтованих заперечень, суд дійшов до висновку про задоволення позовних вимог в повному обсязі.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: