Микола Шоренко: «Тут я знайшов своє місце — у цій столярні, у компанії RGM group, і це мене тішить»

17.12.2020

Микола Олексійович Шоренко – майстер на всі руки. В RGM group він працює столяром вже 13 років. Окрім різного роду дерев’яних виробів, він виготовляє надзвичайно важливу річ для процесу будівництва – опалубки. Це спеціальна конструкція, яка слугує формою для заливання будівельного розчину. В подальшому опалубка демонтується, а на її місці залишається стіна, опора чи колона.

«Мені подобається запах деревини, я отримую задоволення від процесу перевтілення необрамленої дошки в якусь корисну і практичну річ. Я і вдома усе сам поробив – і столи, і стільці, і ліжка, і рами для вікон, буквально усе. У мене столярна освіта, я розуміюся на кресленнях, тому можу багато чого зробити своїми руками».

Усе своє життя пан Микола працював із деревом – у школі в Піщаному він викладав трудове навчання більше 30 років. Втім, це не єдине, що майстерно у нього виходить. Микола Олексійович – баяніст! Має музичну освіту, і у школі, паралельно із уроками трудів, викладав і музику. Часто виступали вокальним колективом на концертах і конкурсах.

17 років тому доля завела Миколу Олексійовича на RGM group. Чоловік зізнається – саме ця робота дає йому такий бажаний спокій та задоволення.

«Працювати в школі цікаво, але ця работа емоційно виснажує – ти постійно переживаєш за дітей, слідкуєш за їхніми діями, не дай боже, щоб щось сталося. Це стрес, а я вже у поважному віці – мені 74 роки, і хочеться спокою. Зараз я несу відповідальність за себе, за свою роботу. В RGM group я знайшов своє місце — у цій столярні, у цій компанії, і це мене дуже тішить», — зізнається пан Микола.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: